Charles Gelijn heeft in augustus 2018 zijn opleiding Ondernemingsrecht aan de Universiteit van Tilburg met genoegen afgerond en verbond zich direct daarna aan Adriaanse van der Weel. In februari 2019 is hij vervolgens door de rechtbank Zeeland-West-Brabant beëdigd als advocaat. Naast zijn studie heeft Charles diverse stages in binnen- en buitenland gelopen. Daarnaast heeft hij meerdere topsporttrajecten doorlopen. 

Charles werkt al vanaf het begin van zijn carrière in de particuliere praktijk. Het persoonlijke en directe contact van die praktijk is wat hem het meest aanspreekt. Zijn motto is dan ook “een zaak behandel ik niet alleen vóór mijn cliënten, maar ook mét mijn cliënten”. Charles richt zich in de dagelijkse praktijk op vraagstukken rondom het erfrecht en het familierecht. Verder behandelt hij zaken die betrekking hebben op de zogenoemde wettelijke beschermingsmaatregelen, te weten bewind, mentorschap en curatele. 

Charles wordt regelmatig door de rechtbanken benoemd tot vereffenaar van een nalatenschap. Het is dan zijn taak een nalatenschap zelfstandig af te wikkelen / te vereffenen. Hier komt zijn ondernemingsrechtelijke achtergrond vaak goed van pas. Om zich nog verder te specialiseren in het erfrecht, volgt Charles vanaf maart 2023 de postacademische specialisatieopleiding Erfrecht aan de Grotius Academie.
 

Praktijkgebieden

Bekijk ons team

Gerelateerde actualiteiten

Alle actualiteiten gerelateerd aan C. (Charles) Gelijn