Daniël Doolaege is een ervaren en pragmatisch ingestelde advocaat arbeidsrecht. Hij werkt voornamelijk voor (middel)grote bedrijven en instellingen. Zijn expertise ligt zowel op het vlak van individuele als van collectieve ontslagzaken en vraagstukken, met onder meer aandacht voor arbeidsongeschiktheid, disfunctioneren en arbeidsvoorwaarden.

Voor een belangrijk deel betreft het advisering en onderhandelingen, maar Daniël procedeert zo nodig ook regelmatig bij de verschillende rechterlijke instanties. 

Enkele recent gepubliceerde uitspraken staan hier weergegeven: 

In 2017 heeft Daniël de Grotius specialisatieopleiding Arbeidsrecht cum laude afgerond. Hij is daarna lid geworden van Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en is bestuurslid van Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Zeeland (VAAZ). In 2019 rondde hij de opleiding af tot Mfn Registermediator.

In het kader van kennisdeling verzorgt Daniël regelmatig lezingen en heeft hij de afgelopen jaren actuele en verdiepende bijdragen voor arbeidsrechtspecialisten geschreven over de voorwaardelijke ontbinding na een ontslag op staande voet. Zijn kennis deelt hij ook via de Tip van de Week: de nieuwsbrief die zakelijke klanten van Adriaanse van der Weel wekelijks ontvangen. Verder is Daniël – naast zijn werk als advocaat – lid van diverse clubs en (zakelijke) netwerken, zoals VNO-NCW Zeeland en JCI Walcheren.

Publicaties:

Praktijkgebieden

Daniël Doolaege

D.N.C. (Daniël) Doolaege

Advocaat | Partner

Bekijk ons team

Gerelateerde actualiteiten

Alle actualiteiten gerelateerd aan D.N.C. (Daniël) Doolaege