Daniël Doolaege is een ervaren en pragmatisch ingestelde advocaat. Hij houdt zich vanaf zijn afstuderen in 2011 al bezig met het volledige terrein van het arbeidsrecht. Zijn expertise ligt zowel op het vlak van individuele als van collectieve ontslagzaken en vraagstukken, met onder meer aandacht voor arbeidsongeschiktheid, disfunctioneren en arbeidsvoorwaarden.

Meestal staat Daniël met zijn collega arbeidsrechtadvocaten van AvdW aan de kant van de werkgever en adviseren zij bedrijven en instellingen over uiteenlopende arbeidskwesties. Ook (statutair) bestuurders die worden geconfronteerd met een voorgenomen ontslag of directieleden/managers weten AvdW goed te vinden. 

Arbeidszaken worden veelal opgelost met een advies of na onderhandelingen, maar zo nodig procedeert Daniël met al zijn inzet bij de verschillende rechterlijke instanties. 

Enkele recent gepubliceerde uitspraken staan hier weergegeven: 

In 2017 heeft Daniël de Grotius specialisatieopleiding Arbeidsrecht cum laude afgerond. Hij is daarna lid geworden van Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en is bestuurslid van Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Zeeland (VAAZ). In 2019 rondde hij de opleiding af tot Mfn Registermediator.

In het kader van kennisdeling verzorgt Daniël regelmatig lezingen en heeft hij de afgelopen jaren actuele en verdiepende bijdragen voor arbeidsrechtspecialisten geschreven over de voorwaardelijke ontbinding na een ontslag op staande voet. Zijn kennis deelt hij ook via de Tip van de Week: de nieuwsbrief die zakelijke klanten van Adriaanse van der Weel wekelijks ontvangen. Verder is Daniël – naast zijn werk als advocaat – lid van diverse clubs en (zakelijke) netwerken, zoals VNO-NCW Zeeland en JCI Walcheren.

Daniël begeleidt vrijwel altijd één of meerdere advocaat-stagiaires en dat doet hij met verve: in 2022 is Daniël op de landelijke verkiezing zelfs gekozen tot Patroon van het Jaar

 

Publicaties:

Praktijkgebieden

Daniël Doolaege

D.N.C. (Daniël) Doolaege

Advocaat | Partner

Bekijk ons team

Gerelateerde actualiteiten

Alle actualiteiten gerelateerd aan D.N.C. (Daniël) Doolaege