Sinds 2011 is Ingrid verbonden aan Adriaanse van der Weel. Sinds 2014 als advocaat.

Vanaf het begin houdt ze zich bezig met rechtsgebieden die in elkaars verlengde liggen: contractenrecht, bouwrecht, aanbestedingen en staatssteun. Door de combinatie van deze rechtsgebieden begeleidt zij projecten van het begin tot het einde: het begint met een aanbesteding die moet resulteren in een contract en op basis daarvan kan het werk worden uitgevoerd. 

Als advocaat moet Ingrid snel kunnen schakelen om ervoor te zorgen dat de mensen op de werkvloer zo min mogelijk worden belast: het werk in de bouw moet door kunnen gaan, de ICT moet blijven draaien, de zorg uitgevoerd en het water moet worden gezuiverd. Ondertussen bewaakt zij de juridische positie van cliënt. Twee werelden die vaak op gespannen voet staan met elkaar. 

De uitdaging is om die twee werelden dichter bij elkaar te brengen. Daarvoor is een vertaalslag noodzakelijk tussen de wereld van Ingrids cliënt en de wereld van het recht. Die uitdaging maakt voor Ingrid het vak heel boeiend. Zij moet het betreffende project kunnen doorgronden en daarvoor moet ze met de voeten in de klei staan. Dat betekent dat ze regelmatig aan tafel zit met technici, projectleiders en deskundigen om te kunnen begrijpen wat het project inhoudt en om in te zien waar het is mis gegaan. Maar met alleen praten kom je er niet. Met eigen ogen zien wat cliënten fabriceren of, waar ze voor staan, is minstens zo belangrijk. En leuk, want ze haalt plezier uit de inhoud van de projecten die ze mag begeleiden met juridische kennis.

De kennis heeft Ingrid mogen verdiepen door de Grotius specialisatieopleiding Europees & Nederlands Aanbestedingsrecht te volgen. In 2020 heeft ze de opleiding afgerond.

Ingrid is lid van de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht, de Vereniging voor Burgerlijk Recht.

Verder maakt Ingrid deel uit van de redactie voor de nieuwsbrief die speciaal voor de overheden wordt gemaakt. 

Ten slotte geeft ze regelmatig een presentatie of verzorgt ze een workshop op het gebied van het aanbestedingsrecht en contractenrecht.
 

Praktijkgebieden

Ingrid van der Hoeven

I. (Ingrid) van der Hoeven

Advocaat | Partner

Bekijk ons team

Gerelateerde actualiteiten

Alle actualiteiten gerelateerd aan I. (Ingrid) van der Hoeven