Bird Kortland voltooide haar masters Internationaal Publiekrecht (oorlogs- en veiligheidsrecht) en Staats- en Bestuursrecht aan de Universiteit Utrecht. 
Tijdens haar studies heeft Bird bij de Rechtspraak gewerkt als buitengriffier en binnen het notariaat en de advocatuur als secretaresse.

Na haar studies heeft Bird bij verschillende kantoren als advocaat gewerkt, waar zij zich toelegde op de gereguleerde markten zoals telecommunicatie, energie en post. Later verdiepte zij zich in het milieurecht, handhavingsrecht en algemeen bestuurs(proces)recht. 

Vervolgens is zij als jurist aan de slag gegaan bij een milieudienst. Daar specialiseerde zij zich verder in het milieurecht, vooral op de gebieden van afvalverwerking, luchtvaart en spoorwegemplacementen.

Sinds mei 2023 is Bird terug in de advocatuur, bij Adriaanse van der Weel advocaten. Hier richt zij zich met name op het omgevingsrecht. Bird houdt van complexe juridische vraagstukken waarbij zij een pragmatische en heldere aanpak hanteert. 

Bird droeg eerder bij aan het Sdu Commentaar Algemene wet bestuursrecht en is naast haar dagelijkse praktijk lid van de Vereniging voor bestuursrecht (VAR).
 

Praktijkgebieden

Bird Website

L.R. (Bird) Kortland

Advocaat

Bekijk ons team

Gerelateerde actualiteiten

Alle actualiteiten gerelateerd aan L.R. (Bird) Kortland